SAKER SOM VI GJORT

Här meddelar vi sådant som har hänt och som möjligen snart ska hända på och utanför denna webbplats. Om någon spelning (osannolikt nog…) skulle bli aktuell meddelar vi detta här.

2021
I februari publicerades ”Med anledning av den våta snön” på Spotify. Det är en digitaliserad version av vår första LP-skiva från 1983.

2016
I april meddelade vi att den gode Dag Widmark samlat en del liveinspelningar med oss från 1980-talet:
Live at the Pub. Publicerat på Jamendo.

2015
17 oktober avhålls den jättetrevliga 30-årsjubileumsfesten på Café Hängmattan i Majorna. I samband med detta säljer vi även vår nya dubbel-CD Nåväl:

I september meddelar vi att vi samlat alla fyra sångsamlingarna från 2015 i en dubbel-CD kallad Nåväl:
Och att denna kommer att släppas lagom till jubileumsfesten. Och att den naturligtvis kommer att finnas på SoundCloud, Spotify och andra obskyra medier.

I augusti publiceras den fjärde och sista delen i sviten av sångsamlingar under jubileumsåret: Frihetssånger 2.

I juli bjuder vi in till evenemanget Desto Lindström 30-årsjubileum på Café Hängmattan i Majorna den 17/10.

I maj fortsätter 30-årsjubilerandet med publiceringen av fem nya låtar i nästa sångsamling Frihetssånger 1. På samma medier som tidigare.

I april publicerades nästa sångsamling av fem sånger i maxi-EP format: Sånt som händer. På denna websida och på Soundcloud. Och på Spotify och andra ställen.

I januari-februari proklamerade vi inledningen på vårt Trettioårsjubileum – det var nämligen då trettio år sedan vi fyllde trettio (vi är födda 1955, alltså) – och publicerade sångsamlingen Falsarier. Fem förfalskade folkliga från Göteborg förr i tiden och från två ställen som ligger utanför Göteborg. Också på hemsidan, Soundcloud, Spotify och andra ställen.

2012, 2013 och 2014
har vi inte gjort nåt. Jo, det har vi. Fast inget publikt, yttre, offentligt. Vi har däremot suttit och meckat i Peters källare med en massa inspelningar som aldrig blir riktigt klara. Verkar det som. Fast det ska dom nog bli. Så småningom.

2011
26 november spelar vi på Café Hängmattan tillsammans med författaren Peter Törnqvist.

7 maj meddelade vi att The Desto Lindstrom Trio Quintet ska spela på House of Win-Win fredag 10 juni kl 19. Föreställningen heter Ur ägar- och svamlarkulturen och innehåller Prosa och lyrik, liksom sång och musik, i samarbete med författarna Erik Andersson och Peter Törnqvist.

2010

29 november kungjorde vi att vi skulle spela på House of Win-win lördag 22 januari 2011 kl 19 till 23.

13 november publicerade vi låttexten Söndag, måndag. Och en gås har vi beställt, köpt och hämtat. Livet tycks rulla på riktigt bra. Snart händer det väl nån skit.

1 november publicerade vi sanningen Årsrevy 1889 i avdelningen 1979 – 1989.

7 april publicerade vi sanningen När vi var yngre.

14 februari publicerade vi texten till sången Ack, ack, ack.

2009

22 november kungjorde vi att vi ska ha en spelning på Café Hängmattan lördag 6 februari 2010 kl 20. Och vi kunde samtidigt berätta att vi ställde till med en väldigt lyckad gåsmiddag nån vecka tidigare. Bildspår av denna finns sedan dess på sidan Om oss. Och denna väldigt samma dag publicerade vi sanningen Evigheten. I avsnittet 1989 -.

12 augusti publicerade vi två texter till: Roligt nästan jämt och Sång från utkanten.

3 juni meddelade vi att vi skulle spela på ett musikcafé på Repslagarmuseet i Älvängen den 29 augusti. Tillsammans med Götes Svänggäng. Och att vi då skulle framföra dessa fyra nya låtar som nyligen publicerats.

1 juni publicerade vi texterna till fyra nya sånger, nämligen Klartecken, Minnesstund, Måsarna och Skojarbacken. Kolla under fliken Texter.

2008

3 oktober publicerades en länk till en CD som Dag Widmark gjort. Låtarna, från åren 1985 – 1989, går att ladda ner.

I slutet av september meddelade vi att vi 22 november ska spela på Oceanen tillsammans med popgruppen Braun som består av Arvid Wessman, Kalle Jansson, Kalle Berg och David Lönn.

11 augusti meddelade vi att vi ska spela på Röda sten tillsammans med Rolling Stonescoverbandet Out of Control fredag 29 augusti. Kanske klockan 21 så där.

1 februari publicerade vi fyra nya låttexter under fliken Texter. Dessa nämligen: Andra tag, Inte svårare än så, Namen och Uppehåll.

Vi kungjorde 24 januari att vi ska spela på 4 april på Café KoM, Olivedalsgatan 13. Kl 20. Vi kungjorde dock inte detta stolt, som annars är så vanligt i dessa anglicistiska tider. Vi gjorde det inte heller skamset. Vi bara kungjorde det, liksom. (Varför ska man så ofta vara stolt nu för tiden? När man kungör och presenterar saker? För sitt land? Det är väl inget att vara stolt för. Inte skamsen heller. Det är väl nåt som bara råkar vara eller ske som det är eller sker.)

2007

Tisdag 6 november (dagen då tjockisen G IV A dog) mottog vi ett synnerligen glädjande besked! Det är ännu inte för sent att beställa en färsk, ehuru död, gås. Detta har vi gjort. Det här året ska väl allt bli rätt i alla fall. Nu kan väl inget gå fel?!

Lördag 3 november tycker vi att vi för en gångs skull varit lite smarta, förutseende och välorganiserade. En vecka i förväg har vi kommit på att det strax är Mårten Gås. Vi bör alltså kunna beställa gås i tid. Vi har gjort vissa ansträngningar i den vägen, men det har bara gått så där. De närmaste dagarna blir avgörande! Det gäller nu att vi att vi inte glömmer bort Mårten Gås och att vi kommer ihåg att ringa vissa samtal och besöka vissa butiker.

Tisdagen 30 oktober publicerades två nya sanningar, nämligen Ljura I och Ljura II i avsnittet 1989 – .
Man kan väl tillägga att det varit mycket strul ett tag. Vi får inte fart på aktiviteterna; rep och spelningar och så. Det har med en del oförutsedda händelser att göra, men främst med allt övrigt pyssel i vardagen. Men, men – snart ska det nog fan släppa.

Söndag 1 juli kungjorde vi vårt nya, engelskspråkiga namn The Desto Lindstrom Trio.

Fredag 29 juni. Den där pärmen med en massa texter i hittade vi ju faktiskt på landet. Men nu har den visst försvunnit igen.

Torsdag 8 mars ska vi ha en spelning på Café Hängmattan, Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13, Majorna, Göteborg. Kom gärna 19.30 för spik 20.00 börjar vi spela. Bar och meny.

2006

15 december publicerade vi äntligen ett antal låtar i avsnittet ”Äldre låtar” under rubriken Musik. Dessa: från LP:n Med anledning av den våta snönEn kvist syren, Svartsång, Blomkålsstuvning till trettioårskalaset och Rönnbär. Från diverse inspelningar 1985-1989: Besviken, Slåppderå, Knäpp eller fräsch, Ingen skada skedd, ingen ära vunnen, Rätt normalt och Håkansången.

25 november. Vi valde kalkon i stället för gås. Det fungerade riktigt bra. Peter blev inte alls ledsen, sa han.

21 november publicerades sanningen Moped till Finspång. I avdelningen -1979.

20 november publicerades sanningen Hybrismåsen. I avdelningen 1979-1989.

17 november publicerades sanningen Nittonhundrafemtiofem års män ser bakåt, framåt och börjar om. I avdelningen 1989-.

16 november publicerades texterna Ballad och Triumfmarsch från vår LP-skiva. Sedan upptäckte vi att pärmen med alla gamla låtar inte fanns på sin plats. Vart har den tagit vägen? Är den på landet kanske?

14 november fick vi reda på att det är för sent att beställa gås! Detta måste göras före Mårtensafton. Sedan tar gässen tydligen slut. Nu vet vi faktiskt inte hur vi ska göra. Vi som hade bestämt allt så bra!

25 november ska vi och oss närstående kvinnor och barn äta gås (se vidare Sanningen, 1979 – 1989, Skåne). Kvällens diskussionsämne: Vad för låga drifter tvingar Jan Öyvind Svahn att hävda att den skånska gåsmiddagstraditionen har sitt ursprung i Stockholm?
OBS! Magnus, glöm ej att beställa gås i Saluhallen.

11 november publicerades under Texter en uppdaterad version av Slåppderå: Slåppderå 2006.

Låt oss säga 6 november 2006 tillkom två texter i delen Sanningen. En i avsnittet 1979 – 1989. Den heter Håkan. Och en i avsnittet 1989 – . Den heter Vi. Är

6 oktober spelade vi på Atelje Banehagsgatan i Klippan, som en del av Kulturnatta 2006.

2005
I november återsamlades gruppen för en jubileumsspelning (150 år) på Café Hängmattan i Musikens Hus, Majorna. Detta blev också den symboliska återstartspunkten för bandets fortsatta musicerande.

I början av 2005, när vi strax skulle bli femtio – vi är födda samma år, där ser man hur det kan vara. Med åldrar. Och så där – så började vi igen. Som vi har förstått det var det främst Peters initiativ. Det ska han ha all heder av! Vi började planera inför en jubileumsspelning detta år. Magnus hade en knippe nya låtar som vi började jobba med.
Men vi tog det lugnt, vi måste agera med ett temporalt saktmod som motsvarade den värdighet som vår höga ålder och vår djupa mognad erfordrade. Vi började ta hjälp av en PC och ett musikprogram vilket väl innebar att vi inte lät fullt så raspigt som vi fordom gjorde. Om det var av ondo eller godo vet vi fortfarande inte. Vid de spelningar som vi började genomföra hade vi underbar och oegennyttig hjälp av den genuint goda människan Gunnar Svensson, en mästare i mixningens obegripligt svåra konst.

Till vår stora sorg gick Gunnar bort hösten 2014.

1995
Vi gjorde en högst tillfällig återförening för en jubileumsspelning/40-årskalas på Nya Varvet, Gbg.

1989 – 2005
Efter den tappade sugen spelade vi inte alls med varandra på många år. Ett skäl till det var att vi hade annat för oss. Vi bildade var sin familj och jobbade som fan och pendlade och försökte vara goda fäder och lite så där.

1989
Tappade vi sugen och lade ner.

1983
Redan året därpå (värst vad vi var energiska på den tiden) gav vi ut LP-skivan
Med anledning av den våta snön på Last Buzz Record (Buzz-3001). Utöver de då tre lindströmarna medverkade Bengt Carlsson, Stephan Hjorth, Thomas Landahl, Eva Lindelöw, Bengt Nästén och Evert Wängberg. Tekniker var (i viss mån) den sistnämnde och Bosse Andersson.
I de två projekten, kassetten Ju mer och LP:n, hade vi oerhört stor hjälp av kulturdoldisen och levnadskonstnären Håkan Forshult (som dessutom, tillsammans med Desto, var producent för LP:n).

1982
gjorde vi ett kassettband med namnet Ju mer (Lindpop, LPK-001). Det rörde sig om en lång liveinspelning som Evert rattade ihop.

1980
gjorde vi ett sånghäfte som hette Tröst för tigerhjärtan.

1979 – 1989
Vi började spela 1979 och fortsatte till 1989. Under den perioden var det några fler personer som deltog i verksamheten.

Eva Hillered medverkade på sång och gitarr den allra första tiden.

Jan-Erik Jojo Noresson spelade dragspel, fast bara på en spelning, har vi för oss.

Men den som ska framhållas mest är ju utan tvekan Dag Widmark. Han kom med i gruppen 1985 och hängde med tills vi la av 1989. Han komponerade musik och spelade synth, dragspel, gitarr, munspel, ukelele. Han sjöng nog lite också. Som man anar av detta innebar hans medverkan en enorm musikalisk utveckling.

Evert Wängberg kämpade tappert och med storslagen framgång som mixare under flera år.

Håkan Andréasson utnämnde sig själv till manager och blev därigenom ett slags extra medlem i gruppen.