Sånt vi gjort, gör och ska göra

Här tänkte vi meddela sådant som nyligen hänt och som snart ska hända på och utanför denna webbplats. Om någon spelning skulle bli aktuell meddelar vi detta här. 

2015

publicerade vi sångsamlingen Falsarier. Fem förfalskade folkliga från Göteborg förr i tiden och från två ställen som ligger utanför Göteborg. På denna websida och på Soundcloud. Och på Spotify och andra ställen. Detta skedde i skiftet mellan januari och februari.

                                                                                                                                                  

2012, 2013 och 2014

har vi inte gjort nåt. Jo, det har vi. Fast inget publikt, yttre, offentligt. Vi har däremot suttit och meckat i Peters källare med en massa inspelningar som aldrig blir riktigt klara. Verkar det som. Fast det ska dom nog bli. Så småningom.
                                                                                                                                                     

2011

 


26 november spelar vi på Café Hängmattan med Peter Törnqvist


7 maj meddelade vi att The Desto Lindstrom Trio Quintet ska spela på House of Win-Win fredag 10 juni kl 19


2010


29 november kungjorde vi att vi skulle spela på House of Win-win lördag 22 januari kl 19 till 23


13 november publicerade vi låttexten Söndag, måndag. Och en gås har vi beställt, köpt och hämtat. Livet tycks rulla på riktigt bra. Snart händer det väl nån skit


1 november publicerade vi sanningen Årsrevy 1889 i avdelningen 1979-1989


7 april publicerade vi sanningen När vi var yngre


14 februari publicerade vi texten till sången Ack, ack, ack


2009


22 november kungjorde vi att vi ska ha en spelning på Café Hängmattan lördag 6 februari kl 20. Och vi kunde samtidigt berätta att vi ställde till med en väldigt lyckad gåsmiddag nån vecka tidigare. Bildspår av denna finns sedan dess på sidan Om oss. Och denna väldigt samma dag publicerade vi sanningen Evigheten. I avsnittet 1989-.


12 augusti publicerade vi två texter till: Roligt nästan jämt och Sång från utkanten


1 juni publicerade vi texterna till fyra nya sånger, nämligen Klartecken, Minnesstund, Måsarna och Skojarbacken. Kolla under fliken Texter2008


3 oktober publicerades en länk till en CD som Dag Widmark gjort. Låtarna, från åren 1985-1989,  går att ladda ner.


I slutet av september meddelade vi att vi 22 november ska spela på Oceanen tillsammans med popgruppen Braun som består av Arvid Wessman, Kalle Jansson, Kalle Berg och David Lönn.


11 augusti meddelade vi att vi ska spela på Röda sten tillsammans med Rolling Stonescoverbandet Out of Control fredag 29 augusti. Kanske klockan 21 så där.


1 februari publicerade vi fyra nya låttexter under fliken Texter. Dessa nämligen: Andra tag, Inte svårare än så, Namen och Man får passa på när det är uppehåll.


Vi kungjorde 24 januari att vi ska spela4 aprilCafé KoM, Olivedalsgatan 13. Kl 20. Vi kungjorde dock inte detta stolt, som annars är så vanligt i dessa anglicistiska tider. Vi gjorde det inte heller skamset. Vi bara kungjorde det, liksom. (Varför ska man så ofta vara stolt nu för tiden? När man kungör och presenterar saker? För sitt land? Det är väl inget att vara stolt för. Inte skamsen heller. Det är väl nåt som bara råkar vara eller ske som det är eller sker.)


 

2007


Tisdag 6 november (dagen då tjockisen G IV A dog) mottog vi ett synnerligen glädjande besked! Det är ännu inte för sent att beställa en färsk, ehuru död, gås. Detta har vi gjort. Det här året ska väl allt bli rätt i alla fall. Nu kan väl inget gå fel?!


Lördag 3 november tycker vi att vi för en gångs skull varit lite smarta, förutseende och välorganiserade. En vecka i förväg har vi kommit på att det strax är Mårten Gås. Vi bör alltså kunna beställa gås i tid. Vi har gjort vissa ansträngningar i den vägen, men det har bara gått så där. De närmaste dagarna blir avgörande! Det gäller nu att vi att vi inte glömmer bort Mårten Gås och att vi kommer ihåg att ringa vissa samtal och besöka vissa butiker.


Tisdagen 30 oktober publicerades två nya sanningar, nämligen Ljura I och Ljura II, 1989-.
Man kan väl tillägga att det varit mycket strul ett tag. Vi får inte fart på aktiviteterna; rep och spelningar och så. Det har med en del oförutsedda händelser att göra, men främst med allt övrigt pyssel i vardagen. Men, men – snart ska det nog fan släppa.


Söndag 1 juli kungjorde vi vårt nya, engelskspråkiga namn The Desto Lindstrom Trio.


Fredag 29 juni. Den där pärmen med en massa texter i hittade vi ju faktiskt på landet. Men nu har den visst försvunnit igen.


Torsdag 8 mars ska vi ha en spelning på Café Hängmattan, Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13, Majorna, Göteborg. Kom gärna 19.30 för spik 20.00 börjar vi spela. Bar och meny.


2006


15 december publicerade vi äntligen ett antal låtar i avsnittet ”Äldre låtar” under rubriken Musik. Dessa: från LP:n Med anledning av den våta snönEn kvist syren, Svartsång, Blomkålsstuvning till trettioårskalaset, Rönnbär. Från diverse inspelningar 1985-1989: Besviken, Slåppderå, Knäpp eller fräsch, Ingen skada skedd, ingen ära vunnen, Rätt normalt, Håkansången.


25 november. Vi valde kalkon i stället för gås. Det fungerade riktigt bra. Peter blev inte alls ledsen, sa han.


21 november publicerades sanningen Moped till Finspång. I avdelningen -1979.


20 november publicerades sanningen Hybrismåsen. I avdelningen 1979-1989.


17 november publicerades sanningen Nittonhundrafemtiofem års män ser bakåt, framåt och börjar om. I avdelningen 1989-


16 november publicerades texterna Ballad och Triumfmarsch från vår skiva. Sedan upptäckte vi att pärmen med alla gamla låtar inte fanns på sin plats. Vart har den tagit vägen? Är den på landet kanske?


14 november fick vi reda på att det är för sent att beställa gås! Detta måste göras före Mårtensafton. Sedan tar gässen tydligen slut. Nu vet vi faktiskt inte hur vi ska göra. Vi som hade bestämt allt så bra!


25 november ska vi och oss närstående kvinnor och barn äta gås (se vidare Sanningen, 1979-1989, Skåne). Kvällens diskussionsämne: Vad för låga drifter tvingar Jan Öyvind Svahn att hävda att den skånska gåsmiddagstraditionen har sitt ursprung i Stockholm?
OBS! Magnus, glöm ej att beställa gås i Saluhallen.


11 november publicerades under Texter en uppdaterad version av Slåppderå: Slåppderå 2006.


Låt oss säga 6 november 2006 tillkom två texter i delen Sanningen. En i avsnittet 1979-1989. Den heter Håkan. Och en i avsnittet 1989-. Den heter Vi. Är


De sanningssidor som tillkommit efter att sidan öppnades bör vara dessa (avsnitt anges inte): Göta Lejon, Det där uttrycket, Den här stan, Två saker, Skåne.


I avdelningen Texter tillkommer någon text då och då. Kolla själv om du är intresserad av någon särskild. Nämnas kan väl dock att texten till den flång nya låten Lupiner finns publicerad.